Type Here to Get Search Results !

Најава: Патријарх Порфирије у посети Митрополији дабробосанској


Његова Светост Архиепископ пећки, Митрополит београдско-карловачки и Патријарх српски г. Порфирије учиниће дводневну посету Митрополији Дабробосанској и Фочи 25. и 26. новембра текуће 2023. године, најавила је Митрополија дабробосанска

Патријарха српског Порфирија у храму Светога Саве у Фочи дочекаће Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански г. Хризостом са више архијереја, свештенством, монаштвом и верним народом у суботу 25. новембра у 18 часова, када ће бити служен свечани чин доксологије. Наредног дана, 26. новембра, на празник Светог Јована Златоуста, патријарха цариградског, Свјатјејши Патријарх Порфирије служиће свету Литургију и извршити свечани чин великог освећења заветног Светосавског храма у Фочи са почетком у 9 часова. Дочек Његове Светости је у 8.30 часова.

Митрополија дабробосанска позива благочестиви народ да у љубави и радости дочека свог Патријарха и Архијереје СПЦ и учествује у овом историјском догађају - освећењу храма Светога Саве у Фочи - највеће црквене грађевине у Републици Српској, Босни и Херцеговини и шире.