Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије примио републичког министра одбране Милоша Вучевића


Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Исихије уприличио је пријем за потпредседника Владе Србије и министра одбране Милоша Вучевића у манастиру Лелић. 


Након поклоњења моштима Светог Владике Николаја, Владика Исихије се помолио и заблагодарио министру Вучевићу на посети, указавши да је његов долазак по благослов светиње пред заклетву српских војника у ваљевској Касарни „Војвода Живојин Мишић“ налик ономе што су чинили владари у временима Светог Саве и Кнеза Лазара.

Ви долазите прво на благослов код светитеља, а потом идете на своју дужност. Дајете велики пример свима који су спремни да послушају и увиде, јер благослов светитеља је нешто најважније и најдрагоценије што ми имамо. Он (Владика Николај) је наш заступник пред Господом и благослов који овде добијете и ви, и сви ми, шири се на наш род и нашу благословену и христољубиву војску и свима нама даје могућност да живимо по предању наших древних отаца- рекао је Владика Исихије, благосиљајући министра Милоша Вучевића и представнике Војске Србије, који су заједно са њим дошли на поклоњење. 

Упутивши благодарје Владици Исихију, министар одбране Милош Вучевић обишао је порту задужбине Светог Владике Николаја и место будућег музеја, који ће бити посвећен Лелићком Златоусту. Пријему су присуствовали и архијерејски заменик Епископа ваљевског протонамесник Филип Јаковљевић и домаћин игуман Георгије (Мићић), старешина манастира Лелић.


Извор: Епархија ваљевска