Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије на заклетви кандидата за пријем у специјалне јединице


У ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ данас су свечано положили заклетву кандидати за пријем у специјалне јединице Војске Србије. Након савладане основне обуке у Другом центру за обуку, очекује их интензивна селективна обука, након које ће они најуспешнији ступити у професионалну војну службу у 72. бригади за специјалне операције или Одреду војне полиције специјалне намене „Кобре“.


Обраћајући се војницима,  командант Команде за обуку Војске Србије генерал-мајор  Жељко Петровић  је рекао да од њихове речи зависи слобода коју морамо сачувати, од спремности да ту реч одрже, зависи како ће нас памтити будуће генерације.

Вашу заклетву су данас чули грађани Србије у вери да ћете бити уз свој народ где год и кад год то затреба. Ваши преци, родитељи, пријатељи, родбина, а и будућа поколења су поносни на овај ваш чин. Држава смо славне историје, часне прошлости, поносних и храбрих људи. Прави синови и кћери отаџбине само једном дају заклетву и заветују се свом народу. Војничка заклетва је вечна – поручио је генерал-мајор Жељко Петровић, истакавши да сви који су положили заклетву треба да буду поносни што су припадници Војске Србије.

Свечаном чину присуствовали су представници Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, градоначелник Ваљева Лазар Гојковић са сарадницима, представници јавних установа и привреде Града Ваљева, као и родбина и пријатељи војника. Традиционално, у знак добре сарадње Војске Србије и Епархије ваљевске, част овом догађају указао је својим доласком Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије са сарадницима.


Извор: Епархија ваљевска