Type Here to Get Search Results !

Слава манастира Никоље под Кабларом


На дан када наша Света Црква прославља празник Светог Николаја Мирликијског, сестринство Манастира Никоља под Кабларом прославило је своју храмовну славу. 


Светом Архијерејском Литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин уз саслужење игумана Манастира Згодачице протосинђела Стефана (Чкоњевића) и ђакона Стефана Симића.

На манастирској слави присуствовао архимандрит Тимотеј (Миливојевић) игуман Манастира Вазнесења на Овчару, монаштво Манастирâ Благовештења, Сретења, Вољавче и Јовања, као и велики број верног народа. Лепоти богослужења је допринело појање српско-византијског хора „Мојсије Петровић“.

Након причешћивања Светим тајнама, коме је приступио велики број верног народа, Епископ Јустин је пререзао славски колач и обратио се верном народу пригодном беседом осврнувши се на житије Светог Николаја, као и на значај који он има за нас данас. На крају, Епископ је  игуманији Јелисавети и сестринству манастира честитао славу.

У наставку, сестринство Манастира Никоља на челу са игуманијом Јелисаветом (Драгојловић) угостило је све присутне на трпези љубави.


Извор: Епархија жичка