Type Here to Get Search Results !

Епископи Јустин и Максим свештенослужили у Матарушкој Бањи


У недељу 27. по Духовима, на празник Светог мученика Јакова Персијанца и Светог Јакова Ростовског, Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин служио је, заједно са Преосвећеним Епископом западноамеричким г. Максимом, свету архијерејску Литургију у храму Светог кнеза Лазара у Матарушкој Бањи.


Саслуживали су архијерејски заменик протојереј-ставрофор Љубинко Костић, архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, протојереј-ставрофор Лазар Васиљевић, пароси матарушки протојереји Владе Величковић и Дејан Радмилац, као и ђакон Стефан Симић.

– Свака јеванђелска приповест и догађај који се износи пред сабрање у храму су целовити, обухватају целокупну тајну односа човека и Бога. То је слика и сваког нашег доласка у храм. Ми, попут ове згрчене жене из прочитаног Јеванђеља, показујемо да смо немоћна бића. Ипак, у нашој немоћи крију се моћ и сила уколико смо у стању тражења благодати Божје. Долазећи у храм треба да имамо ту исту мисао и жељу, да се у сусрету са Господом не налази само одговор на наша трагања и питања, него на она најдубља ишчекивања и чежње које човек у свом бићу скрива. Ми не долазимо у храм само да би тражили нешто за себе, него да би прославили Господа Исуса Христа који нам је показао светлост и истину живота – беседио је владика Максим.


Извор: Епархија жичка