Type Here to Get Search Results !

Празнично сабрање у крушевачком Саборном храму


На дан свештеног спомена уласка Пресвете Богородице у Светињу над Светињама Његово Преосвештенство епископ крушевачки Господин Давид служио је Свету Литургију у саборном храму Светог Великомученика и Победоносца Георгија у Крушевцу уз саслужење братства овога храма и гостујућих свештеника.


Након читања Светога Јеванђеља надахнутом беседом обратио се протојереј-ставрофор Драгиша Јовановић, парох у пензији и исповедник Епархије крушевачке, говорећи о чудесима Пресвете Богородице која се дешавају све до нашега времена. Светој чаши приступило је мноштво вернога народа сабраног са разних страна.

По окончању Литургије вернима се обратио Преосвећени Епископ крушевачки Господин Давид најпре честитајући празник свим свечарима, а потом тумачећи смисао и величину самога празника Ваведења. У својој беседи Архијереј је нагласио колика је величина смирења и послушности које је имала Пресвета Богородица од самога увођења у храм Божји па све до тренутка када је потврдно одговорила на глас Архангела који јој је донео Благовести о Зачећу Христа Господа.


Извор: Епархија крушевачка