Type Here to Get Search Results !

Врање: Света архијерејска Литургија у Саборном храму и литија


У трећу недељу уочи празника Рођења Христовог, када наша Света Црква прославља празник посвећен деци - на Детињце, мноштво верног народа и најмлађи међу нама - ученици основних и средњих школа Епархије врањске евхаристијски су се сабрали у Саборном храму Свете Тројице у Врању.


Радост је била видети скоро све присутне у храму, а највише ревносне ученике, како приступају Светој Чаши, да би се причестили Светим Тајнама Господа нашега Исуса Христа, чији празник Рождества са радошћу ишчекујемо. 

Након Свете тајне Причешћа, ученици ОШ "Вук Караџић", Врање и ОШ "Ј.Ј.Змај", Врање, са својим вероучитељицама на челу, представили су двадесетоминутни програм са тематиком празника.

Након Литургије, благословом Његовог Преосвештенства Епископа врањског Господина Пахомија у 11ч кренула је Литија градом са балонима у којој су учествовали ученици, родитељи и вероучитељи.

Након Литије, ученике је чекало послужње у сали ЦО Врање, које су са радошћу за њих припремили њихови вероучитељи, а све са благословом Његовог Преосвештенства.


Извор: Епархија врањска