Type Here to Get Search Results !

Архиепископ севастијски Теодосије посетио Руску духовну мисију

Архиепископ севастијски Теодосије посетио је 28. новембра Руску духовну мисију у Јерусалиму, где га је сачекао руководилац мисије архимандрит Васијан (Змејев).


Како је саопштила прес-служба РДМ-а, архиепископ Теодосије је током разговора уверио руководиоца Мисије у сталну солидарност Јерусалимске Патријаршије са канонским ставом Руске Православне Цркве по питању црквеног метежа, који се дешава у Украјини, и напоменуо да Јерусалимска Црква никада неће ступити у евхаристијско општење са расколницима.

Он је архимандриту Васијану пожелео благословену службу на челу Руске духовне мисије у Јерусалиму и благодатну помоћ Божију у вршењу овог одговорног послушања у тешким временима за Свету земљу.

Архимандрит Васијан се захвалио архиепископу Теодосију на лепим речима и истакао да Руска Православна Црква и Јерусалимска Православна Црква тренутно носе исти крст – бреме најдубље туге за невиним жртвама војних операција у Украјини и на Блиском истоку, али да ће заједничка молитва за мир двеју сестринских Цркава бити услишена.

На састанку је учествовао секретар мисије игуман Никон (Головко).


Извор: Мospat.ru