Type Here to Get Search Results !

Навечерје празника Светог Александра Невског у Цетињској богословији

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског и егзарха свештеног трона г. Јоаникија, протојереја Благоја Рајковића, ректора Цетињске богословије, и професора Аполона Мишченка, разредног старешине, свечаном вечерњим богослужењем, у уторак 5. децембра 2023. године, отпочела је прослава празника Светог благовјерног великог кнеза Александра Невског у Цетињској богословији. 

Светог благовјерног кнеза Александра Невског, ученици другог разреда који су XXXI генерација обновљене Цетињске богословије (2022-2027), прославаљају као своју разредну славу са благословом Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија.

Свечану празничну вечерњу службу са петохлебницом и помазивањем, у Краљевској цркви на Ћипуру, служио је јеромонах Амфилохије Ђукума Трухиљо, колумбијац и бивши ђак Цетињске богословије, који овог дана слави свој имендан, Светог Амфилохија Иконијског. 

За пјевницом су појали ученици Цетињске богословије, предвођени својим професором црквеног појања ђаконом Павлом Љешковићем. Празновање се наставља у сриједу 6. децембра служењем свете литургије у Цетињском манастиру.

За све ученике и професоре Цетињске богословије, поводом славе ученика другог разреда госпођа Александра Марковић, власница посластичарнице "Le Gemelle" из Будве, приложила је торте и колаче за славски ручак. Срећна и благословена слава ученицима, госпођи Александри Марковић срећан и благословен имендан, као и јеромонаху Амфилохију, да славе на многаја и благаја љета.


Мр Александар Вујовић, 

професор Цетињске богословије