Type Here to Get Search Results !

Катихета Бранислав Илић гост ТВ "Студио Б": Пост је прилика да умножимо љубав

Гост Телевизије "Студио Б", у петак 1. децембра 2023. године, био је катихета Бранислав Илић, члан уређивачког одбора "Православног мисионара" задужен за односе са медијима. Разговор је водила уредник Јутарњег програма Телевизије "Студио Б" Сања Лубардић. 

У оквиру разговора катихета Бранислав је указао на значај Божићног поста као освештаног времена духовног препорода и припреме за празник Рождества Христова, уз подсећање да је време поста прилика да конкретније покажемо пажњу и љубав једни према другима, да другога човека ставимо испред себе, како бисмо у тој христоликој љубави умножили све оне врлине којима ћемо припремити дом своје душе за Богомладенца Христа. На питање да ли је радост у току поста допуштена, катихета Бранислав је нагласио да је пост у суштини радост душе и прилика да ту духовну радост делимо једни са другима, јер хришћански живот је непрестано пребивање у радости и сведочење радости Васкрсења. 

Једно од искушења савременог човека је ужурбаност. Катихета Бранислав је говорећи о ужурбаности указао да она настаје због неправилне употребе времена које нам је даровано на добро. Када на прави начин користимо време које је дар од Бога, ми га молитвом и добрим делима освећујемо, побеђујући уједно све тешкоће које нас по некој инерцији привезују за све овоземаљско. Новосадски катихета је поучио да ако време освећујемо молитвом на прави начин постајемо способни да побеђујемо све лажне чари овога света, а пост је време духовне борбе и дивна прилика да побеђујемо све оно што је инфицирано грехом, закључио је катихета Бранислав Илић гостујући у емисији "Јутро са Сањом" на Телевизији "Студио Б"


Приредила редакција портала "Ризница"