Type Here to Get Search Results !

Света Гора је против евентуалног закона о истополним браковима у Грчкој

Свештена општина Свете Горе позвала је грчку владу да се уздржи од доношења закона о истополним браковима и усвајању деце од стране истополних парова.


Свештена општина у својој изјави одлучно изјављује: „Сваки облик брака или усвојења који је у супротности са јеванђељским учењима и вековним предањима нашег благочестивог народа и наслеђа стоји у потпуној супротности с нама, посебно у погледу светости традиционалне породице.

Прочитајте комплетно саопштење у наставку:

„После недавних расправа  у вези са предлогом грчке владе да се легализују бракови истополних парова и њихово потенцијално усвајање деце, наша Свештена општина изражава дубоку забринутост коју имају сви светогорски оци.

Света Гора, светилиште молитве и подвизавања, гаји смерно поштовање према целом човечанству као према божанској слици. Ипак, изражавамо своју дубоку узнемиреност и забринутост у вези са предложеним законодавством.

Овим саопштењем недвосмислено наглашавамо да сваки облик брака или усвојења који је у супротности са јеванђељским учењима и вековним предањима нашег благочестивог народа и наслеђа стоји у потпуној супротности с нама, посебно у погледу светости традиционалне породице.

Искрено апелујемо на грчку владу да преиспита најављени закон, јер се супротставља јеванђелским учењима. Молимо се Пресветој Богородици, покровитељици наше отаџбине и Свете Горе, да ходатајствује код Господа нашег Исуса Христа да све усмерава покајању и животу у складу са божанском светлошћу Јеванђеља и Божјих учења.

Сви Представници  и проигумани присутни на Заједничком сабрању двадесет свештених манастира Свете Горе.“


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com