Type Here to Get Search Results !

Бадњи дан у Косовској Митровици


На Бадње вече, испред храма Светог Димитрија, налагањем бадњака отпочела је прослава најрадоснијег хришћанског празника, рођења Господа нашег Исуса Христа.


Након вечерње службе, Епископ рашко-призренски г. Теодосије, заједно са свештенством и верним народом, наложио је бадњак испред храма.

„Ми који славимо Божић, рођење Христово, треба да се потрудимо да наша срца, наше душе буду као Витлејемска пећина, достојни да приме Сина Божјег“, поручио је вечерас владика Теодосије.

На Бадње вече уочи самог Божића који, као најрадоснији хришћански празник, Христовим рођењем симболизује мир и љубав, владика рашко-призренски је из храма Св. Димитрија у Косовској Митровици упутио поруку мира и љубави, позивајући на међусобно разумевање и толеранцију.

„Потребно је да имамо мир Божји у нама, а мир у нама може само Господ да нам да. Док њега имамо, онда имамо мир у себи, онда имамо и мир око себе“, казао је Владика.

Као што је сенка, видимо је помало па нестане, као што сан буђењем нестаје, тако и овај живот пролази, али нам Господ обећава непролазни живот у Царству Небеском.

Подсетивши на Христову поруку да људи буду као деца, казао је да је потребно да људи имају љубав и да праштају.

„То је порука данашњег дана! Да задобијемо Христа у себи, како би Христом могли да љубимо све људе. Не само ближње сроднике, пријатеље, него све људе овог света, зато што је Господ заволео човека и Господ је себе жртвовао ради спасења човека. Зато нас учи на љубав. Не ми да судимио другима! Господ ће судити, а нама је заповедио: имајте љубави међу собом, јер ако будете имали, по томе ћу познати да сте моји ученици“, беседио је владика Теодосије.


Извор: Епархија рашко-призренска