Type Here to Get Search Results !

Недеља пред Богојављење у ужичком Светогеоргијевском храму

У недељу пред Богојављење, када наша Света Црква прославља Обрезање Господње и Светог Василија Великог, становници града Ужица имали су част да Епископ жички Господин Јустин служи Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог великомученика Георгија.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник протојереј ставрофор Милош Босић, старешина храма протојереј Владимир Дуканац, протојереји ставрофори Милић Драговић, Иван Деспић, Зоран Јанковић, протојереји Добрица Миленковић, Миле Спасојевић, као и ђакони Стефан Симић, Бојан Мијаиловић и Дарко Јараковић.

Обраћајући се сабраном народу, Епископ је напоменуо да није потребно само да задобијемо Живот вечни, већ и да овоземаљски живот живимо тако да нам све буде на спасење, да време везујемо за вечност. Сваки долазак у храм на Свето Причешће, у Свету заједницу са Господом, приближује нам Царство Небеско – за нас вечност почиње овде и сада.

Говорећи o данашњем празнику, Епископ је напоменуо да Обрезање Христово није било због потребе Његове за тим старозаветним прописом, већ да би нам Господ показао да је и истинити човек, да није утвара или сенка. Тиме је испунио закон јудејски, а нама донео спасење.


Извор: Епархија жичка