Type Here to Get Search Results !

Нови сајт и видео: Спасите Украјинску православну цркву


Ове недеље је покренут нови сајт у потпуности посвећен трагедији прогона православног хришћанства у Украјини, заједно са кратким филмом.


Сајт, Save the UOC, јесте пројекат AMSTERDAM & PARTNERS LLP, адвокатске фирме са седиштем у Вашингтону, која од октобра заступа про боно прогоњену Украјинску православну цркву.

На сајту се наводи: „УКРАЈИНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЈЕ ПОД УДАРОМ. Под изговором рата са Русијом украјински функционери свирепо су ограничили верске слободе и напали права припадника Украјинске православне цркве (УПЦ). Жртве, оптужене без доказа да су помагале Русији, траже да се поштују њихова загарантована права.

„Координација између обавештајних служби, председничке администрације и судова у циљу експропријације и буквалног порицања постојања украјинске историјске богомоље Православне цркве Украјине представља политику и праксу коју Запад треба недвосмислено да осуди.“

„Буквално фаворизовање Православне цркве Украјине као државне Цркве од стране владе Зеленског јесте ван граница Устава Украјине, европског закона и савремене западне праксе.“

Сајт садржи детаљну белу књигу о прогону Цркве, као и уводни филм:​

Да бисте сазнали више о тешком положају УПЦ и њеној одбрани од стране Роберти Амстердама и његове фирме, посетите нови сајт Save the UOC.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com