Type Here to Get Search Results !

Празник Рождества Христова у Варшави


Празник Рођења Господа и Спаса нашег Исуса Христа у варшавској Саборној цркви Свете Марије Магдалене прослављено је светом Литургијом којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит варшавски и све Пољске г. Сава.


– Тајна Оваплоћења Сина Божјег недокучива је људском разуму – истакао је митрополит Сава и нагласио потребу да се човечанство врати јединству са Богом, који постаје човек, да би човек поново постао дете Божје. Честитајући верницима Божић, Његово Преосвештенство је пожелео да светлост Витлејемске звезде прати свакога у свакодневном животу, отеравши грех и свако зло. Митрополит Сава је сабраном народу и њиховим породицама пожелео благословен празник пун духовног мира и мира у свету.

– Сваки верник мора постати свеснији и активнији члан Цркве. Није довољно само себе називати православцем. Припадност Православној Цркви мора бити потврђена у свакодневном животу, храбрим сведочанством вере у Христа, верности учењу Цркве и предању које су пренели наши претходници. По том питању не може бити попуштања и умањивања духовних достигнућа Цркве, јер тиме каљамо вољу наших очева и мајки који су често давали своје животе за Православље – поручио је Високопреосвећени који је сабраном народу упутио божићне жеље, пожелевши да Богомладенац Христос благослови свет, подаривши му љубав и мир, а сваком од нас духовно и телесно здравље.


Извор: Оrthodox.pl