Type Here to Get Search Results !

Најава: Промоција књиге „Видјех Јерусалим и видјех све“ у никшићком Захумљу


У сали ЈУ Захумље у Никшићу, у четвртак 29. фебруара са почетком у 19 часова биће представљена књига ,,Видјех Јерусалим, видјех све”, аутора професора Веселина Матовића.

На промоцији ће говорити: књижевник Милутин Мићовић, игуман Пивском манастира, о. Јефтимије (Шкулетић), књижевница Милица Бакрач и аутор. 

Књига је објављена са благословом Његовог Високопреосвештенства, Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија, издавачи књиге су: Митрополија црногорско-приморска и Поклоничка агенција Митрополије црногорско-приморске Одигитрија. 

У новој књизи путописа Веселина Матовића објављени су текстови, „Цртице са поклоничког путовања у Свету земљу, 22 – 26. априла, 2023.“ и фотографије са путовања аутора Радоја Раџе Живковића. 

На првој промоцији књиге „Видјех Јерусалим и видјех све“, која је недавно одржана у Подгорици, у крипти Саборног храма Христовог васкрсења, издавач издања, протојереј Остоја Кнежевић, нагласио је да се професор Матовић „дубоко ганут осјећањима која су га сустигла приликом поклоњења Гробу Господњем и другим светињама, није могао задржати на једном кратком тексту, већ је све оно што је тамо видио, са чим се упознао и доживио морало бити записано у једну посебну књигу која ће бити добар приручник за све оне који планирају да се упуте ка светим мјестима града Јерусалима и Свете земље.”

На истој промоцији, Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, о књизи професора Веселина Матовића, између осталог, подсјетио је на чињеницу „да Јерусалим јесте наш најдубљи духовни коријен који свједочи да је Господ Исус Христос оваплоћени Син Божији ушао у наше животе, историју, да је подијелио судбину људи у овоме свијету и радости и жалости, да је примио не само нашу природу него и наше муке и понижења и наше несреће, да би нас од њих ослободио и да би нас привео у наручје нашега Оца Небескога и да није дошао само за једно вријеме и једном поколењу, него је дошао свим људима и свим поколењима до скончанија свијета и вијека.“

Промоција књиге професора Веселина Матовића „Видјех Јерусалим и видјех све“ у сали Захумља одржаће се у оквиру репертоара фебруарске културне сцене Никшића.

Рубрика