Type Here to Get Search Results !

Престони празник храма у Пожеги

У навечерје празника Света Три Јерарха служено је празнично бденије којим је началствовао протојереј Дејан Ракић. По завршетку молитве, братство црквене заједнице у Пожеги прешло је у велику салу СКЦ-а Пожега где је одржано добротворно вече гуслања и представљање традиционалних вредности. Организатори на овој вечери били су УГ-„Право у жицу“ из Ужица као и локални црквени  Хор „Звончићи“ који су својом приредбом и репертоаром улепшали ово вече и уједно припремили се за храмовну славу. Сав прилог са ове вечери био је намењен за наставак радова при Храму Света Три Јерарха у Пожеги.


На сам дан славе црквену заједницу посетио је Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин и на радост и славу Богу началствовао Светом Архијерејском Литургијом. Саслуживали су: протојереј- ставрофор Милић Драговић из Ужица, Архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј Драган Стевић, протојереј-ставрофор Дмитар Луковић, умировљени парох из Пожеге, протојереј Божо Главоњић, старешина овога храма, јеромонах Иларион сабрат Манастира Преображења, протојереј Небојша Дабић из Чачка, протојереј Владимир Дуканац из Ужица, протојереј  Милан Поповић из Прилипца, протонамесник Владимир Кораћ из Севојна, јереј Раде Марић из Лучана, протојереј Крста Лазић, јереј Саво Величковић, као и ђакони Стефан Симић и Дарко Глукчевић.

Поред многобројног свештенства велики број народа сабрао се у Храму Света Три Јерарха да дочека свог Архијереја и литургијски увелича славу новог пожешког храма. Литургији су присуствовали представници војске, полиције и градских власти. Са великом радошћу велики број верника приступио је Светом Причешћу, а затим је одржан пригодан програм у храму. Гости из гусларског удружења извели су неколико нумера пред народом и оставили пријатан утисак као закључак славског дана у нашем граду. Благословом Епископа подељене су иконице храмовне славе, а потом је за све присутне уприличено славско послужење.


Извор: Епархија жичка