Type Here to Get Search Results !

Слава Богословије Света Три Јерарха

Као што је вера Христова засјала из прве катакомбе, оног усека у стени у који је Јосиф из Ариматеје, са пријатељем Никодимом, сахранио Онога кога су звали: Равуни, Учитељу, Онога који је учио само једно и најважније: шта треба чинити да задобијемо живот вечни, а сам Он био и одговор на то питање, тако је и манастир Крка, са најстаријим српским богословским училиштем, Богословијом Света Три Јерарха, подигнут над древном, километрима дугом катакомбом са костима мученика.

* * *

Патријарх Порфирије: Нема љубави према Богу ако не волимо ближње


Данас је баш ту, над древном катакомбом, у манастирском храму, Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, уз саслужење отачаствених архијереја, ректора српских православних богословија, свештенства и монаштва из Далмације, али и других наших црквених области, служио свету Литургију, у част патрона овог црквено-школског завода Тројице светих Јерараха: Василија Великог, Григорија Богослова и Јована Златоустог.

Дивној литургијској свечаности молитвено су присуствовали председник Српског народног вијећа проф. др Милорад Пуповац, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Владимир Рогановић, амбасадор Републике Србије у Хрватској гђа Јелена Милић; помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Сања Лакић и други.

Беседу Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија  у целости можете прочитати ОВДЕ.


Извор: Инфо-служба СПЦ