Type Here to Get Search Results !

Епископ Исихије на свечаности у Ваљевској гимназији у част Вукове награде Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“


Награда која носи назив по реформатору српског језика, академику и књижевнику, а коју додељује Културно- просветна заједница за изузетан допринос развоју културе у Србији и свесрпском културном простору, за 2023. годину припала је Матичној библиотеци „Љубомир Ненадовић“ Ваљево. 


У образложењу одлуке жирија, којим је председавао истакнути српски интелектуалац и дипломата академик др Дарко Танасковић, наведено је да је ваљевска библиотека, основана пре 155 година, једна од културних установа са најдужим  у Србији и по свом програму постала узор библиотекама у Србији. На традиционалној свечаности у председништву Србије, награду је примила директорка библиотеке Виолета Милошевић. 

Са жељом да са својим суграђанима и читаоцима поделе радост престижног признања, ваљевски библиотекари приредили су свечаност у Ваљевској гимназији 27. фебруара 2024. године. У име установе, госте је поздравила директорка Виолета Милошевић, захваливши свим Ваљевцима на поверењу и подршци које пружају најстаријој културној установи у граду на обалама Колубаре. На Вуковој награди библиотекарима је честитао градоначелник Ваљева Лазар Гојковић, уз жеље за напредак и нове успехе у раду. Честитке су упутили и члан жирија за доделу Вукове награде редитељ и драмски писац Живорад Ајдачић, директорка Основне школе „Нада Пурић“ мр Ана Савковић, новинар и публициста Милош Јевтић, професор Филолошког факултета у Београду др Александра Вранеш и читатељка Ивана Митровић.  Својим благословом свечаност Матичне библиотеке „Љубомир Ненадовић“ увеличао  је Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије са сарадницима.


Извор: Епархија ваљевска