Type Here to Get Search Results !

Литургијско сабрање у Лепосавићу

На празник св. Мученика Трифуна, Епископ Теодосије служио је свету архијерејску Литургију у препуном храму у Лепосавићу.


Епископу су саслуживали свештеници и свештеномонаси Епархије рашко-призренске. Светој чаши приступио је велики број верника, а посебно деце.

Након Литургије уследило је сечење славског колача у виноградима породице Лакићевић уз орезивање и освећење винограда уз саслужење овдашњег монаштва и свештенства и игумана из Црне Реке и Ђурђевих Ступова.

Свечаном дану орезивања присуствовали су поред представника општине Лепосавић и многобројни гости из Грачанице, Београда, представници Канцеларије за КиМ и Канцеларије ЕУ из Приштине

Владика Теодосије благословио је виноградаре, домаћине и раднике и све оне који ће се трудити у раду уз благослов Господа. 

„Сви који ће се трудити онако како Господ на нас гледа и очекује да на њиви Господњој се трудимо, с вером у Њега поштујући његову заповест, испуњавајући реч Божију. Да живимо по њој, како би убирајући овде плодове земаљске мислили на оно што је много важније, на царство небеско и на живот будућег века. Нека је благословено, да Господ подари свој благослов и да умножи плодове ових поља и винограда“, рекао је Владика Теодосије. 


Извор: Епархија рашко-призренска