Type Here to Get Search Results !

Порука Светог Синода Румунске православне цркве за Недељу Православља 2024. године

Свети Синод Румунске православне Цркве позвао је вернике да „чувају благо вере наслеђено од предака, јер је православље жива веза са Христом“.


У традиционалној поруци за Недељу православља истиче се значај светих икона у православљу.

„Православни дом или црква без иконе су као пустиња. Икона нам показује да човек може да победи грех и да се обожи благодаћу Духа Светога. Иконе су прозори у вечност, кроз које се наша душа уздиже и духовно узраста“, наводи се у поруци.

Свети Синод у поруци подсећа да је победа православља над иконоборачком јереси била велика, а борба тешка, али и да су сваки пут у кризним временима „архијереји и оци просвећени Духом Светим устајали и борили се на Светим Васељенским Саборима против погрешних учења и потврђивали праву веру“, те позива верне да се и данас боре са искушењима и чувају наслеђену православну веру.

„Чувајмо благо вере које смо наследили од предака, јер је православље жива веза човека и Христа, која нас води у живот вечни“.

Такође, Свети Синод подсећа на прикупљање прилога за Централни мисионарски фонд и позива вернике да подрже мисионарско-пастирску и друштвену – филантропску делатност Румунске православне цркве.


Превод са енглеског приредила редакција портала "Ризница"


Извор: Вasilica.ro