Type Here to Get Search Results !

Саучешће Предстојатеља Асирске цркве Истока

Његова Светост Католикос-патријарх Асирске цркве Истока Мар Ава III изразио је саучешће Његовој Светости патријарху московском и све Русије Кирилу поводом терористичког чина почињеног 22. марта 2024. године у Концертна дворана Крокус сити хол у Красногорску (Московска област).


Ваша Светости, високопоштовани брате!

Молим се да моје писмо нађе Вашу Светост у добром физичком и психичком здрављу. Са дубоком тугом примио сам вест о терористичком нападу који се догодио у концертној дворани Крокус сити хол у Красногорску 22. марта. Подмукла масовна пуцњава убила је више од 137 невиних људи. Више од 180 људи је повређено.

Овако брутални напад је ужасан и требало би да га осуде сви људи добре воље. Оружани напад на недужне грађане злочин је против човечности, који доказује да злочинци који су га починили немају људски морал, немају морална начела. Породицама и пријатељима погинулих и рањених, као и онима и оне који се сада боре за живот, преносимо речи молитвене утехе. Да Господ упокоји душе умрлих и донесе исцељење пострадалима.

24. март је проглашен даном националне жалости и желимо да изразимо духовну солидарност и саучешће Вашој Светости и свима грађанима Русије који тугују због страшног терористичког напада. Да Господ подари трајни мир земљи и целом региону, свим народима и људима добре воље.

У ове свете дане Великог поста узносићемо молитве и кајање уместо оних који су, помрачени грехом и отуђени од Бога, починили ово подло зверство, а помолићемо се Господа да пројави Своју изобилну милост свима који су спасени, као и и њиховим породицама. У овом часу туге, уверавамо Вашу Светост и Ваше суграђане у нашу блискост. Нека благодат и мир Господа Исуса Христа буду са вашом возљубљеном Светошћу сада и увек и у векове векова. Амин.

Братски у Христу Исусу Господу,

+Мар Ава III,

католикос-патријарх Асирске цркве Истока


За наш портал превод са руског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru