Type Here to Get Search Results !

Заједнички пројекат портала Ризница и Радија Глас


"Господе, Господе наш, како је дивно име Твоје по свој земљи" (Пс. 8, 33)

Редакција Радија "Глас" Епархије нишке и информативно-катихетски портал "Ризница", реализују заједнички пројекат у виду емисије под називом "Актуелно у хришћанском свету".


* * *

СВЕ ЕМИСИЈЕ НАВЕДЕНОГ СЕРИЈАЛА ДОСТУПНЕ СУ ОВДЕ.

* * *

Први заједнички пројекат радија Епархије нишке и портала "Ризница" плод је вишегодишње сарадње и има за циљ да верном народу ажурно и правовремено предочи актуелности из хришћанске васељене. Емисија под називом "Актуелно у хришћанском свету", представља новину у медијском простору и једина је емисија овог типа која поред информативног има и катихетски карактер.

Емисија представља седмични преглед вести и актуелности из хришћанске васељене, а поред тога, свака од емисија наведеног серијала понудиће слушаоцима занимљиве кратке приче из области историје цркве и молитвено-подвижничког живота, те приче о светитељима чији је култ посебно поштован и жив у одређеним помесним црквама.

У емисији коју реализује редакција Радија "Глас", редовни саговорник ће бити катихета Бранислав Илић, који пуних осам година води и уређује портал "Ризница", на којем се свакодневно објављују преводи вести, актуелности и поучни садржаји из свеколике хришћанске васељене.

Полажемо наду на Господа, да ће емисија оправдати своје место у медијском простору, те да ће бити на корист како слушаоцима и верном народу, тако и свима онима који су укључени у њену реализацију.

Емисија "Актуелно у хришћанском свету" емитоваће се сваког понедељка од 12 часова.


Редакција портала "Ризница" 

и Радио "Глас" Епархије нишке