Type Here to Get Search Results !

Руска црква: Исус Христос није био Афроамериканац

Руска црква је одговорила кентерберијском архиепископу Англиканске цркве, који је предложио преиспитивање начина приказивања Исуса Христа после Флојдовог убиства у Америци.


Приказ „Црног Исуса“ је у супротности са црквеним канонима, рекао је протојереј Леонид Калињин, председник Стручног савета за црквену уметност Руске православне цркве.

У разговору за РИА Новости руски свештеник је прокоментарисао такво изображење на којем је Господ Христос на Тајној вечери приказан као црнац, што је требало да буде знак солидарности са покретом Животи црнаца су важни (Black Lives Matter). Ова представа је названа „Последња вечера“ и представља фалсификат чувеног ремек дела Леонарда да Винчија, с тим што је  Исус приказан као Афроамериканац.

„Христос није био Афроамериканац, зар не? То је представа друге личности. Очигледно, зарад политичких поена, покушавају на овај парадоксалан и неприкладан начин да покажу своју подршку Афроамериканцима“, рекао је Калињин и додао да „можете приказати било кога и било шта друго, али то не можете назвати Исусом Христом.“


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxtimes.com