Type Here to Get Search Results !

Саучешће генералног секретара Светског савета цркава


Генерални секретар Светског савета цркава, пастор, професор др Џери Пилеј, упутио је писмо Његовој Светости патријарху московском и све Русије Кирилу у коме је изразио саучешће поводом трагедије у Красногорску, Московска област, где се 22. марта 2024. догодио терористички напад у концертној дворани Крокус сити.


Ваша Светости!

Поздрављамо Вас у име Тројединог Бога: Оца и Сина и Светога Духа. Да Његов благослов буде са Вама!

Са дубоком тугом и забринутошћу примили смо вест о нападу на људе у концертној дворани Крокус сити хол, у којем је погинуло више од 137 људи, а још више лица је теже повређено.

Оваква зверства су апсолутно неприхватљива у било каквим околностима, посебно када су у питању невини грађани. Осуђујемо овакве акте насиља и надамо се да ће одговорни за напад бити изведени пред лице правде у складу са законом и у оквирима правног поступка.

У име Светског савета цркава желим да изразим наше искрено саучешће породицама жртава и да их уверим у наше молитве за исцељење рањених. Молимо се да Вам Бог подари благодат и снагу неопходну како би Ваша Црква могла обављати своју службу и подржати жртве и њихове породице. Уверавамо Вас у наше молитве и подршку у Вашим данима страдања и губитка.

Да нам Бог љубави и мира свима подари наду, мудрост и храброст да се одупремо насиљу које доноси тугу нашем свету у овим узнемирујућим и тешким временима. Црпимо снагу из Исусових речи: „У свету ћете имати невољу; али се не бојте: Ја победих свет“ (Јн. 16,33).

Ваш у Христу,

пастор проф. др Џери Пилеј,

генерални секретар Светског савета цркава


За наш портал превод са руског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru