Type Here to Get Search Results !

Епископ Герасим: Бог прима нашу жртву покајања и над нама излива своју неизмерну милост којом се спасавамо и задобијамо живот вечни


У пету недељу Великог поста посвећену Преподобној Марији Египћанки, 21. априла 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим је служио свету архијерејску Литургију у манастиру Богородице Тројеручице у Доњем Будачком.


Саслуживали су архимандрит мр Наум (Милковић), презвитер Душко Живанић и протођакон Небојша Анђић. 

– Срећан вам данашњи празник и Богом благословен дан кад смо се сабрали овде у светом храму да се помолимо Богу и да Му узнесемо благодарења за све што нам даје у нашем овоземаљском битисању. Како пред пост почињемо са припремним недељама, где је свака недеља посвећена одређеном библијском догађају који чујемо из јеванђељског зачала, а чија поука нас припрема за улазак у пост, тако је данас пета недеља поста посвећена великој Божјој угодници Преподобној Марији Египћанки, која је својим подвигом и молитвом зарадила живот вечни. Из живота Преподобне мати Марије видимо како Господ милостиво делује када Му се грешник обрати и када се покаје. Греси, колико год тешки и велики били, ако се истински покајемо за њих, постају опростиви. Зато треба да се кајемо, драга браћо и сестре, да приносимо као жртву Богу наше покајање. Такву жртву и такво покајање Бог прима и над нама излива своју неизмерну милост путем које се спасавамо и задобијамо живот вечни у Господу Исусу Христу коме је слава увек и у векове векова. Амин.


Извор: Епархија горњокарловачка