Type Here to Get Search Results !

Митрополит Хризостом богослужио у манастиру Вардишту код Вишеграда


Велики празник Благовијести и Крстопоклона недјеља, 7. априла 2024. године, свечано су лијепо и достојанствено по још љепшем богоданом времену прослављени у манастиру Вардишту код Вишеграда. 


Свету архијерејску Литургију служио је Високопреосвећени Господин Хризостом, митрополит дабробосански уз саслужење: протосинђела  Серафима Глигића, новоименованог настојатеља манастира Тилава у Тилави у Источном Новом Сарајеву, јереја Константина Самоуковића, вјероучитеља из Вишеграда и ђакона Василија  Пајевића из Вишеграда.

-  Црква нам у ову трећу недјељу овог великог и часног поста износи часни Крст Господњи да се њему поконимо као символу побједе, како би примили благодатну сили крста Господњег,  којом ћемо у ове дана великог поста побјеђивати сва искушења, све силе зла и ђавола који насрћу на нас како би нас одвојиле од Христа, од поста, од молитве, од покајања. Нека нико не помисли, браћо и сестре, како ће сам својој силом побједити искушења. Сваки који тако помисли већ је у паду. Зато силом Крста  и на њему Распетог Господа Христа побјеђујемо све силе сла и овога свијета. ... Крст је сила, Крст је слав, Крст је побједа - рекао је у беседи Митрополит Хризостом. 


Извор: Митрополија дабробосанска