Type Here to Get Search Results !

Слава Манастира Благовештења у Овчар Бањи


Благовести – слава Манастира Благовештења у Овчар Бањи обележена је  Светом Архијерејском Литургијом, којом је началствовао Епископ жички Господин Јустин.

“Велики је данашњи дан у овој Светој обитељи.  Заштићени смо молитвама Пресвете Богородице и силом Часног и Животворног Крста. И у овом Часном и Великом посту то је нама сигурност, потпора, тo је нама подстрек да овим уским путем који води у Царство Небеско идемо, да се боримо, трудимо, да нас Господ Бог призна и позна као своје.“

Овим речима започео је празничну беседу Епископ жички Г. Јустин, обраћајући се многобројном верном народу на празник Благовести. Њему су током Свете Архијерејске Литургије саслуживали  архимандрит  Дамјан (Цветковић), секретар ЕУО-а, архимандрит Сава (Илић), игуман Манастира Вујан и секретар Епископа, протосинђел Герман (Авакумовић), настојатељ Манастира Раче, јеромонах Иларион (Богојевић), сабрат Манастира Преображења, протојереј – ставрофор Мирослав Петров, намесник трнавски, као и ђакон  Стефан Симић. Благољепију је допринело појање протопсалта Ивана Трајковића и сестара Манастира Благовештења.

Овај велики празник и славу манастира својим присуством увеличали су монаси Манастира Студенице, Раче, Вујна, Вазнесења, Свете Тројице, Никоља, Каменца, Сретења, Ваведења, Јежевице и Вољавче. Све поменуте, као и многобројни верни народ, угостила је настојатељица Манастира Благовештења игуманија Михаила, која је са својим сестрама и овогодишњим колачарима припремила трпезу љубави.


Извор: Епархија жичка