Type Here to Get Search Results !

Свети Синод Јерусалимске Патријаршије: Молитва за мир у Светој Земљи


У четвртак, 11. априла 2024. године, одржана је седница Светог Синода Јерусалимске Патријаршије, којом је председавао Његово Блаженство Патријарх јерусалимски г. Теофил.


На седници је, између осталог, било речи ио ситуацији у Гази и манастиру Светог Порфирија кроз призму болних догађаја, а Његово Блаженство је говорио о улози коју има тамошња Патријаршија, упркос тешким условима.

На седници је предочен извештај Високопреосвећеног Архиепископа антидонског г. Нектарија, представника Јерусалимске Патријаршије у Цариграду, поводом поправки и рестаурације у разним манастирима и богослужбеним центрима Јерусалимске Патријаршије у Цариграду.

Његово Блаженство Патријарх јерусалимски је истакао значај пастирске улоге свештенства и њихове духовне одговорности према пастви, у тешким временима и околностима.

Оцима Светог Синода, а преко њих и целом свештенству Јерусалимске Патријаршије, указао је да са пажњом пастирски брину за душе верних, у духу одговорности и ревности, и да практикују истинску и делатну љубав, која изграђује Цркву и има за циљ њену обнову и очување јединства међу члановима Тела Христовог.

На крају, Његово Блаженство и Оци Светог Синода упутили су молитве и прозбе милосрдном Богу, да подари свој мир у Светој земљи и благодаћу Духа Светога укрепи душе верних.


Превод са енглеског приредила редакција портала "Ризница"


Извор: Јerusalem-patriarchate.info