Type Here to Get Search Results !

Најава: Промоција књиге „Откуп“ Андрије Радуловића у никшићком Захумљу


Нова књига поезије „Откуп“ пјесника Андрије Радуловића биће представљена у уторак, 16. априла са почетком у 19 часова у сали ЈУ Захумље у Никшићу на Трибини Свободијада.


Рецензенти Радуловићеве књиге су еминентни књижевници, Драган Јовановић Данилов и Братислав Р. Милановић. Књига „Откуп“ је објављена у издању Књижевног друштва „Његош“ из Никшића, уредник је пјесник Бећир Вуковић. Пред никшићком публиком о Радуловићевој новој књизи поезије говориће: проф. др Лидија Томић, проф. др Драго Перовић и издавач књиге, предсједник Књижевног друштва „Његош“, Милутин Мићовић. Уредница трибине је књижевница Милица Бакрач, а стихове из „Откупа“ читаће пјесникиња Наташа Лалатовић. Публици ће се обратити и аутор.

Промоције најновије Радуловићеве књиге до сада су одржане у Херцег Новом, Тивту, Будви, Подгорици и Београду.

Андрија Радуловић је аутор тринаест књига поезије и двије антологије поезије. Он је најпревођенији писац наше књижевне сцене и заступљен је у бројним антологијама, атласима и изборима поезије, како код нас тако и у иностранству. За своје стваралаштво Радуловић је добио бројне високе домаће и међународне награде међу којима су: „Марко Миљанов“, „Носиде“ (Унеско, Италија), Балканика (Румунија), Печат вароши сремскокарловачке, „Радоје Домановић“ (Београд), „Борис Корнилов“ (Санкт Петербург), Наџи Наман (Либан), Грамота Литерарног музеја Бугарске (Софија), „Симо Матавуљ“ (Београд), „Божидар Вуковић Подгоричанин“ итд. Уређивао је књижевне часописе УКЦГ-а „Књижевни запис“ и „Сквер“, сада је члан редакције „Књижевних новина“. Један је од оснивача Књижевног друштва „Његош“.

О Радуловићевој поезији до сада је објављено више од сто педесет текстова из пера водећих аутора, књижевних критичара, универзитетских професора и академика.

Промоција књиге поезије „Откуп“ Андрије Радуловића одржаће се у оквиру априлског репертоара културне сцене Никшића.

Рубрика