Type Here to Get Search Results !

Епископ Кирило: Вера је темељ духовног живота

„Вјера је темељ нашег духовног живота, она није резултат никаквога знања овога свијета нити се она може достићи никаквим мудровањем, филозофијама овога свијета, она је резултат опитног односа свих генерација људи са Богом“, рекао је Епископ Кирило у Великом Поганцу.


Његово Преосвештенство Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички Кирило, администратор Митрополије загребачко-љубљанске служио је Божанствену литургију, у Пету недјељу Великог поста, у храму Светог великомученика Георгија у Великом Поганцу. Владици Кирилу саслуживали су свештеници Радомир Димитрић, Угљеша Пилингер и Драган Топић и ђакон Зоран Радић.

У бесједи на Светој литургији владика Кирило је, тумачећи прочитано јеванђеље рекао да је „Господ жени која се покајала након што је много згријешила рекао: ‘Вјера твоја спасла те је, иди са миром’. Дакле, вјера је темељ нашег духовног живота, она није резултат никаквога знања овога свијета нити се она може достићи никаквим мудровањем, филозофијама овога свијета, она је резултат опитног односа свих генерација људи са Богом“, рекао је Епископ Кирило и истакао да се Васкрсење Христово издваја из свих других догађаја из домостроја спасења јер је оно означило крај најстрашнијој болести која оптерећује нашу палу природу, а то је смрт. „Васкресење је Господ обећао свим људима, рекавши да ће сви људи васкрснути при његовом другом доласку, а затим ће сви добити удио према својим дјелима”, рекао је владика.


Извор: Митрополија загребачко-љубљанска