Type Here to Get Search Results !

Исповест свештенства Архијерејског намесништва рачанског

Дана 12. априла 2024. године, у раним јутарњим сатима свештенство архијерејског намесништва рачанског приступило је Светој тајни исповести у цркви Свете Петке у Лапову.


Исповедник је био јеромонах Серафим (Ракановић) из манастира Тресије.

Његово Преосвештенство епископа шумадијског Господина Јована испред цркве у Лапову дочекало је мноштво деце из ОШ „Светозар Марковић“ са верним народом.

Литургијом Пређеосвећених Дарова началствовао је Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење: протојереја-ставрофора Миладина Михаиловића, архијерејског намесника рачанског, јеромонаха Серафима (Ракановића), протојереја Велибора Јовановића, протонамесника Горана Живковића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Марка Арсенића.

После Пређеосвећење Литургије братство при цркви Свете Петке у Лапову је припремило доручак, а по доручку протонамесник Дејан Шишковић прочитао је свој реферат на тему: „У потрази за пуноћом живота“. Затим је уследила дискусија на задату тему, а по томе је расправљано о свакодневним проблемима у цркви и парохијском животу.

На крају свега уследила је трпаза љубави за све оне који су овога дана заједно са Преосвећеним епископом Господином Јованом благодарили Богу на свему.


Извор: Епархија шумадијска