Type Here to Get Search Results !

Торжествено сабрање у Шумарицама надомак Крагујевца


У суботу шесте седмице Васкршњег поста 27. априла 2024. године када вршимо молитвено сећање на дан васкрсења четвородневног Лазара, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог великомученика и победоносца Георгија у Шумарицама, уз саслужење свештеника крагујевачког архијејејског намесништва на челу са архијерејским намесником протојерејем-ставрофором мр Рајком Стефановићем, протојерејем Миланом Петровићем, протојерејем Дејаном Марковићем старешином Светоуспенског Саборног храма у Крагујевцу, јеромонахом Јованом (Прокином) и протођаконом Иваном Гашићем, у молитвеном присуству служашчег храма протојереја Срђана П. Тешића.


Звучни запис беседе


Чтецирали су господа Александар Радовановић, Петар Недељковић и Никола Марковић чтечеви овог светог храма.

За певницом су појали ученици крагујевачке богословије „Свети Јован Златоусти" који су својим умилним гласовима улепшали Литургијско сабрање.

Литургији је молитвено присуствовала високопреподобна монахиња Анастасија игуманија манастира Дивостин.

Сабрани народ у радости је дочекао свог Архипастира. Оно што веома радује јесте чињеница да је на Литургији присуствовао велики број деце парохије шумаричке, која су приступила Светој Чаши.


Извор: Епархија шумадијска