Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије: Да наше срце постане стан Богу живоме


Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је јутрос Свету службу Божију у манастиру Рустово у Паштровићима. Саслуживало му је свештенство Митрополије црногорско-приморске.


У литургијској бесједи Владика Јоаникије је рекао да је пост добра припрема за празник Христовог Васкрсења.

“Да, очишћујући душе душе и тијела, самога господа Исуса Христа примимо у своје срце; да наше срце постане стан Богу живоме, да се Он ту настани, гдје му је и мјесто”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Додао је да нас је Господ учинио саучесницима Његових великих дјела и саучесницима и причасницима Његовог васкрсења.

“То је наш крно-васкрни пут којим идемо у овоме животу и тежимо ка Царству небескоме. То је садржина живота и слава наше свете православне вјере. Она није проста вјера у Бога живога него има своју дубоку садржину коју јој је дао Господ Исус Христос, а посвједочили сви свети који су ишли за Господом Исусом и посвједочили се у томе да је Он са њима у свим дјелима која предузимају у име Божје у животу, а посебно када дођу тешка времена”, рекао је он.

Митрополит Јоаникије је Оредном Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца  другог степена одликовао  г. Митра Грацуна као великог добротвора манастира Рустово.


Извор: Митрополија црногорско-приморска