Type Here to Get Search Results !

Презвитерска хиротонија у краљевачком Саборном храму


Друге недеље Свете Четрдесетнице када се прославља спомен на Светог и богоносног оца нашег Григорија Паламу у Храму Светог Саве служена је Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин уз саслужење братства храма, пароха љутовничког протонамесника Обрада Стевановића, као и косјерићког ђакона Јована Стевановића.

Данашња Света служба била је испуњена радосним рукополагањем и призивом благодати Духа Светога на новог молитвеника пред Господом ђакона Јована Стевановића, који је постао презвитер Цркве Христове.

Преосвећени Владика Јустин се у својој беседи осврнуо на досадашњи пређен пут Великог поста, који нас је водио песмопјенијем и молитвама до краја друге седмице Часног поста. Све богослужбене песме говоре о нашем спасењу, битисању и опстанку овде у свету, али и начину како да задобијемо Христове врлине и Царство Небеско. Данашња јеванђељска прича говори о још једном примеру исцељења које је Христос даривао болеснима, а болести овога света за све нас представљају изазов који можемо искористити да размислимо о свом животу и окренемо се Господу. На крају беседе, Владика је свима присутнима пожелео да наставе пост и молитву, па да приђемо у Господњи загрљај.


Извор: Епархија жичка