Type Here to Get Search Results !

Букурешт: Хиљаде људи у маршу за живот


У суботу, 30. марта 2024, у Букурешту је одржан овогодишњи Марш за живот.


Догађај, који су организовали Студенти за живот Букурешта и Румунија за живот, окупио је 3.000 учесника, углавном младих људи, „који су дошли да кажу друштву да су нам деца потребна и да је женама потребна наша подршка док рађају“, преноси новинска агенција Базилика.

Догађај је завршен концертом на тему про-лајфа.

Овогодишња тема, „Заједно градимо живот“, инспирисана је причом Александре Иванов, 25-годишње мајке троје деце из Ботошана, којој након побачаја није пружена неопходна медицинска нега, па је трагично умрла.

Током дана изложена су разна сведочења, међу којима је било и  сведочење Монику Лију, мајка троје деце, од којих једно са Дауновим синдромом. Она је казала:

„Дете са сметњама у развоју није терет, већ радост. Радост јер преко њега откривамо своју душу и незамисливу снагу.

Да, гледајући споља, тешко је; веома је тешко и делује застрашујуће, али ова деца причају, опште, воле свим својим малим срцима и долазе са мисијом у свет: наше спасење, спасење оних око нас, јер спасавају не само породице, већ читаве групе људи .

Можда је зато и велика битка који Зли води за њихову рану дијагнозу у интраутерином животу и абортус, којим би се  одузео живот. Прошла сам кроз те притиске. Захваљујем Господу што сам изашла као победник.

Прихватите ову децу! То је чудо које је тешко објаснити. Иако у многим тешкоћама, осмехујемо се и срећни, са радошћу коју не можемо објаснити.“

Марш за живот крунисао је овогодишњи Месец живота. Ове године обележена је 14. прослава овог месеца у Румунији, а 10. у Молдавији. Манифестације су одржане на 1.500 локалитета у овим двема земљама две земље, и на њима је учествовало око 200.000 људи.


За наш портал превод са енгелског приредила Сања Симић Де Граф


Извор: Оrthochristian.com