Type Here to Get Search Results !

Патријарх Теофило: Припадници руског говорног подручја у Израелу су духовна деца Јерусалимске патријаршије

У понедељак 14/27. маја 2024. године, Његово Блаженство Патријарх јерусалимски г. Теофил примио је групу верника руског порекла, који су под јурисдикцијом Јерусалимске Патријаршије, у манастиру светих апостола Петра и Павла Капернаумских, чији је ктитор монах Иринарх.


У овом светом манастиру Патријаршије обављају се верске потребе верника који говоре руски из северног Израела. На овом састанку Његово Блаженство је објаснио члановима ове групе да имају драгоцени благослов припадности Јерусалимској Цркви, која је Мајка Цркава, јер је напојена искупитељском крвљу Исуса Христа.

„У Јерусалимској цркви“, наставио је Његово Блаженство, „важи оно што је рекао апостол Павле, да нема ни Јеврејина ни Грка, нема ни роба ни слободног, нема ни мушког ни женског, него сте сви једно у Христу Исусу“ (уп. Кол. 3, 11).

Припадници руског говорног подручја у Израелу су духовна деца Јерусалимске патријаршије и истовремено политички припадају Држави Израел, а имају јеврејски идентитет. Држава Израел зна и препознаје њихову ситуацију и помаже им у свакодневним животним условима.

Његово Блаженство је похвалио труд Високопреосвећеног Митрополита назаретског г. Киријака, Његовог Преосвештенства Архиепископа Мадавског г. Аристовула и монаха Иринарха, који су благословили ову групу верника која је кренула на поклоничко путовање ка Светом Гробу.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Јerusalem-patriarchate.info