Type Here to Get Search Results !

Честитке Патријарху Кирилу поводом имендана


Председник Русије В.В. Путин честитао имендан патријарху Кирилу. Дан пре поласка у Минск, председник Руске Федерације В. В. Путин састао се са Његовом Светошћу патријархом московским и све Русије Кирилом и честитао имендан предстојатељу Руске православне цркве.


Председник Републике Белорусије А.Г. Лукашенко  честитао  је имендан Његовој Светости патријарху московском и све Русије Кирилу.

„На празник Светих Кирила и Методија, као чин благодарности за Ваш дугогодишњи неуморни труд, у црквама се савршавају празничне службе, моле се за Ваше здравље“, наводи се у честитки. — „Као Предстојатељ Руске православне цркве уносите у друштво идеале милосрђа и добра, светло духовности и просвећености. У Вашој архипастирској речи милиони хришћана налазе утеху и одговоре на своја свакодневна питања.“

Председник Белорусије је истакао велику улогу Његове Светости патријарха Кирила у јачању братских веза између Белорусије и Русије. „Те везе се чувају и поштују далеко ван граница руског тла. Данас је, ослањајући се на веру у Бога и традиционалне моралне вредности, кроз Православље могуће постићи мир и слогу у породици словенских народа“, нагласио је председник Лукашенко.

Он је Његовој Светости патријарху Кирилу пожелео неисцрпну енергију, здравље и успех у свим његовим подухватима.


За наш портал превод са руског приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru