Type Here to Get Search Results !

Архипастирска посета Книћу


У недељу седму по Васкрсу, посвећену Светим Оцима Првог Васељенског сабора, Архипастир жички Господин Јустин, служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог пророка Илије у Книћу, уз саслужење Архијерејског намесника гружанског Александра Јаћовића, протојереја-ставрофора Милосава Живановића, пароха севојничког, Драгана Вучићевића, надлежног пароха книћанског, протојереја Александра Тодоровић, пароха закутског, као и ђакона Стефана Симића.

Светој Литургији присуствовао је велики број верног народа и деце који су приступили Светој Тајни Причешћа. После прочитаног Светог Јеванђеља Архијереј се пригодном беседом обратио верном народу подсетивши на историјат Првог Васељенског Сабора који је одржан 325. године у Никеји за време владавине Светог цара Константина Великог. Сабор је изложио праву веру Цркве Христове кроз Символ вере у коме је посебно објашњено Рођење Бога Сина од Оца пре свих векова. Верни народ је добио поуку да би требало живот испунити молитвом и приступањем Светој Чаши, да су материјалне ствари пролазне, као и да је неопходна припрема за вечни Живот са Богом.

Велику радост причинила су и деца која су у народним ношњама и са песмом дочекала Архијереја. После Литургије уприличена је трпеза љубави на којој се надлежни парох Драган Вучићевић захвалио на Архипастирској посети, благослову, духовном укрепљењу и поуци коју је верни народ добио.


Извор: Епархија жичка