Type Here to Get Search Results !

Кипарски Архиепископ примио у посету председника Црне Горе


У оквиру посете Кипру, 7. јуна 2024. године, црногорски председник Јаков Милатовић посетио је Кипарску Архиепископију. Прво је посетио стару саборну цркву Светог Јована, поклонио се њеним светињама и упознао са историјом. У наставку је уприличен званични пријем код Архиепископа кипарског Георгија.


Након састанка и размене поклона, кипарски архиепископ Георгије је рекао: „Имали смо веома занимљив разговор о питањима која утичу на православље уопште, али и о нашем националном питању, као и о њиховом настојању да буду примљени у Европску унију. Ово је био веома добар разговор“ – закључио је Архиепископ кипарски.

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић је, поводом сусрета са кипарским архиепископом, истакао основне предуслове за изградњу трајног мира. Он је преко свог профила на друштвеној мрежи Х изнео своје утиске: „Током званичне посете Кипру разговарао сам са поглаваром Кипарске православне цркве, Његовим Блаженством Архиепископом Георгијем. У изазовним геополитичким тренуцима са којима се свет данас суочава, јачање дијалога и боље разумевање међу народима кључни су предуслови за изградњу трајног мира, чему сви морамо бити посвећени“ – наглашава црногорски председник.


Превод са грчког приредила

редакција портала "Ризница"


Извор: Оrthodoxianewsagency.gr