Type Here to Get Search Results !

Архијерејска Литургија у Морахалому

 

У суботу, 13. јула 2024. године, на Павловдан, Његово Високопреосвештенство Митрополит будимски г. Лукијан посетио је Веронаучни камп Епархије будимске који се ове године одржава у Морахалому. Овом приликом Његово Високопреосвештенство служио је свету архијерејску Литургију у капели Живоносни Источник у Српском културном центру у Морахалому уз саслужењe протојереја Далибора Миленковића, управника кампа и ђакона Крсте Авдаловића и Стефана Милисавића.


Активно учешће у богослужењу певајући литургијске химне узела су деца предвођена вероучитељима протојерејом Зораном Остојићем, протојерејом Далибором Миленковићем и протонамесником Зораном Живићем.

Светој Литургији присуствовали су којем је градоначелник Морахалома г. Золтан Ногради, председница Самоуправе Срба у Мађарској Нада Малбашки, као и представници Српског културног центра Коло у овом месту.

Посебан допринос раду овогодишњег кампа дале су учитељице Љубинка Георгијевић, директор Српске школе у Сегедину, Јеленица Вукајловић и Јасмина Аџић.

Веронаучни камп сваке године има једну централну тему коју деца са вероучитељима обрађују, ове године то је Света тајна свештенства.

Оно што карактерише овај камп јесу свакодневна богослужења у којима деца активно учествују, часови веронауке и црквеног појања као и мноштво додатних активности.

После свете Литургије, поводом завршнице кампа и у част Његовог Високопреосвештенства, деца су извела пригодну представу о светим тајнама.

Завршница Веронаучног кампа биће у недељу 14. јула 2024. године, на црквено-народном сабору у Грабовцу.


Извор: Епархија будимска