Type Here to Get Search Results !

Многи хришћани убијени у источном Конгу


Папа Фрања је у недељу 16.јуна 2024. године на подневној молитви на Тргу Светог Петра апеловао  на прекид крвопролића на истоку Демократске Републике Конго Том приликом говорио је о новим, болним вестима о „сукобу и масакрима“ у тој афричкој земљи.


Папа је позвао владу те земље и међународну заједницу да учине све што је у њиховој моћи да окончају насиље и заштите животе грађана. Он је навео и да међу жртвама има много хришћана који су убијени због своје вере. Они су „новомученици“ и својом храброшћу и доследношћу на примеран начин сведоче о Јеванђељу.

Такође на молитвама у недељу у подне, папа је поново позвао на молитву за мир у Украјини, Светој земљи и у другим земљама. Он није поменуо текућу међународну мировну конференцију о украјинском рату у Швајцарској, у којој учествује и Света столица.

Чланице покрета "Mamans catholiques congolaises" („Католичке мајке из Конга“) поздравиле су папин апел за мир у Конгу громким аплаузом. Отприлике 70 људи, углавном из Белгије, Италије, Велике Британије, Канаде и Конга, борави у Риму на тродневној конференцији поводом обележавања 35. годишњице смрти кардинала Јосифа-Алберта Малуле (1917-1989), надбискупа Киншасе.


За наш портал превод са немачког приредио

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at