Type Here to Get Search Results !

Храмовна и градска слава у Краљеву


На дан празника Свете Тројице, 23. јуна, служена је Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит жички Господин Јустин уз саслужење великог броја свештенства.

На Светој Литургији присуствовао је градоначелник Краљева господин Предраг Терзић, представници градске администрације, представници војске, жандармерије и полиције, као и велики број верног народа. У току Литурије Вископреосвећени Митрополит  је рукоположио у ђаконски чин вероучитеља Милутина Лечића из Врњачке Бање. После замвомне молитве  извршен је чин резања славског колача и освећено је жито.

На крају Литургије вернима се обратио Високопреосвећени Митрополит Јустин честитајући Крсну славу братству Храма Свете Тројице, градоначелнику и свим вернима и људима добре воље, нагласивши да је Христос Господ поживео међу људима припремајући нас на свако добро, припремајући народ за оно што се имало збити после Његовог Вазнесења, а то је Силазак Светог Духа на апостоле. Духом Светим је Христос присутан у Цркви као Свом Телу. Високопреосвећени Митрополит је подсетио верни народ да смо ми, као хришћани, радосни јер знамо какав је наш Бог, радосни смо и због данашњег празника.


Извор: Епархија жичка