Type Here to Get Search Results !

Црква брвнара стара два века засијала новим сјајем


У недељу 9. јуна 2024. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму светих четрдесет севастијски мученика у Вранићу и том приликом осветио цркву брвнару која је стара два века и која је недавно комплетно реновирана.


Звучни запис беседе


Епископу су саслуживали: протојереји-ставрофори Миладин Михајловић и Видо Милић, протојереј Мирослав Ратковић, протонамесник Дарко Павловић, протођакон Иван Гашић, ђакони Стеван Илић и Марко Поповић, као и чтецеви Милан Михајловић и Павле Гашић.

По освећењу храма у трему испред цркве Епископ је служио Свету Архијерејску Лирургију. На малом входу Владика Јован је одликовао надлежног свештеника вранићког Дарка Павловића достојанством протонамесника.

Након свете Литургије организовано је послужење Епископа и свештенства у сали парохијског дома а после тога у трему новосвећене цркве брвнаре приређен је пригодан програм за све окупњене а затим и трпеза љубави под шатором у историјској вранићкој порти која обилује многим знаменитостима.


Извор: Епархија шумадијска