Type Here to Get Search Results !

Свечано прослављена слава манастира Свете Тројице код Пљеваља

 Његово Високопреосвештенство Архиепископ милешевски г. Атанасије служио је, у недељу 23. јуна 2024. године, на празник Силаска Светог Духа на апостоле - Педесетницу, Свету архијерејску Литургију у манастиру Свете Тројице у Пљевљима, поводом манастирске славе.


Саслуживали су архијерејски намесник пљеваљски протојереј-ставрофор Саша Јањић, јеромонах Јован и протођакон Иван Савић.

Поред бројног верног народа, у Божанској Литургији су учествовали Председник општине Пљевља др Дарио Вранеш и директор Рудника угља Пљевља г. Мијо Лекић.

Након заамвоне молитве и трократног молитвеног опхода око светог храма, пред улазом у храм су освештани славски дарови и преломљен славски колач, које је припремио настојатељ манастира Свете Тројице игуман Зосима са својим монашким братством и пријатељима ове српске светиње.

Након молитвеног дела свечаности у порти манастира изведен је кратак културно-уметнички програм у ком су учествовала деца из Косовске Каменице заједно са својим домаћинима вршњацима из КУД Патријарх Варнава из Пљеваља.

За све присутне у манастирској трпезарији је приређена трпеза љубави.


Извор: Епархија милешевска