Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Господ прилази сваком човеку, баш као што је пришао и жени Самарјанки


У недељу Самарјанке, 2. јуна 2024. године, када Црква Христова прославља Светог мученика Талалеја и преподобног Стефана Пиперског, Архијереј жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Успења Пресвете Богородице у Мојсињу код Чачка.

Саслуживали су Архијерејски намесник љубићки протојереј Никола Вучетић, парох прељински, протојереј Милорад Величковић, парох мојсињски, протојереј Звонко Рацић, парох брђански, јереј Милован Вучковић, парох бреснички, као и ђакон Стефан Симић. После прочитаног Јеванђеља, Предстојатељ жичког трона је сабрани верни народ поучио беседом: „Господ, Срцезналац, Који је створио сваког од нас, зна шта коме од нас и у које време треба, долази на Јаковљев извор и ту дочекује жену Самарјанку. Господ је овом приликом припремио спасење душе жене Самарјанке. И данас, Он прилази сваком човеку, баш као што је пришао и жени Самарјанки. Господ хоће нас, овде, сада, за векове. Нема ту одлагања. Господ је спасао разбојника, а како неће нас, који смо крштени у Име Његово. Зато је потребно да се вежбамо у добру, да оставимо лоше навике, да се прилепимо уз Истинитог Господа и видећемо каква је радост и светлост у души сваког од нас.“

После Свете Литургије, трудом мојсињског пароха протојереја Милорада Величковића, за све присутне је припремљена трпеза љубави. Отац Милорад се захвалио Архијереју Јустину на доласку, благослову и поучним речима које је упутио сабраном верном народу. Такође, захвалио се свим присутним, позвавши их да ревносно живе по Божијим заповестима.


Извор: Епархија жичка