Type Here to Get Search Results !

Слава Светотројичне обитељи манастира Манастирица


На празник Силаска Светог Духа на апостоле, у недељу 23. јуна 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит тимочки господин Иларион началствовао је светом архијерејском Литургијом у храму Свете Тројице у Манастирици. 


Владици су саслуживали старешина манастира Манастирица протојереј-ставрофор Нико Туфегџић и архиђакон Илија. Славске дарове ове године принео је г. Бранко Србуловић.

Честитавши славу и празник, владика се обратио сабраном народу пригодном беседом. У свом обраћању, Његово Високопреосвештенство подучио је вернике да на овај пролазни живот треба гледати као на припрему за вечност, те да захвалношћу и љубављу према Господу треба да покажемо да желимо да уђемо у Царство небеско. Главни циљ сваког хришћанина, како истиче владика, треба да буде стицање спасења и благодатити Божје кроз испуњавање Његових заповести и истрајавање у врлинском и молитвеном животу.

Прослављање празника настављено је славским заједничарењем за трпезом љубави.

* * *

У суботу, 22. јуна 2024. године, Његово Високопреосвештенство Митрополит тимочки господин Иларион служио је празнично бденије у неготинској Саборној цркви уочи храмовне славе – Свете Тројице. Владици су саслуживали свештенослужитељи Епархије тимочке уз појање неготинског црквеног хора.

Након службе владика је повео вернике у литијски опход око храма, а потом им се и обратио. Том приликом, Његово Високопреосвештенство пожелео је Неготинцима срећно и благословено навечерје великог празника и храмовне славе.


Извор: Епархија тимочка