Type Here to Get Search Results !

Патријарх српски Порфирије богoслужио у Саборној цркви у Београду

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије је служио 9. јуна 2024. године, у Недељу слепог, свету архијерејску Литургију у Саборној цркви у Београду.


– Пролазећи кроз безизлазне ситуације, искушења, невоље и тешкоће не трагајмо за кривцем, већ се боримо против свог искушења и настројења да неко мора бити кажњен да би се успоставила правда. Треба да имамо смирење и стрпљење да дочекамо да нам се јави Господ, који ће баш због тога што смо имали стрпљење и смирење дати и одговор на нашу недоумицу. То стрпљење и смирење није ништа друго него унутрашње оздрављење које нас чини способнима да можемо да проникемо у тајне које се не могу разумети логиком и правилима овог света – истакао је патријарх Порфирије, чију беседу у целости можете прочитати ОВДЕ.

Његовој Светости Патријарху су саслуживали преосвећена господа епископи марчански Сава, јегарски и изабрани британско-ирски Нектарије и липљански Доситеј; протојереј Славиша Поповић и јереји Арсен Миловановић и Горан Нухановић; протођакони Драган Радић, Радомир Врућинић и Дамјан Божић; ђакони Николај Вуковић и Лазар Симић; уз молитвено учешће Преосвећеног Епископа умировљеног милешевског г. Филарета.


Извор: Инфо-служба СПЦ