Type Here to Get Search Results !

Сабрање 21. генерације Богословије ''Света три јерарха''

 

У понедјељак, 15. јула 2024. године у Осечини код Ваљева  сабрали су се некадашњи матуранти 21. генерације Богословије ''Света три јерарха'' у манастиру Крки. Била је то генерација која се у древном манастиру Крки школовала од 1976. до  1991. године. Исте, 1991. године у јуну мјесецу  дипломирали су и ''излетјели'' из крчког гнијезда. Одлетјели су на све стране свијету. Заједно са њима исте године и њихов разредни старјешина тадашњи протосинђел Хризостом Јевић је ''излетио'' из крчког гнијезда,  јер је 23. маја 1991. године изабран  за првог епископа новоустановљене Епархије бихаћко-петровачке. 


И ево послије 33. године на позив колеге и сабрата протојереја Зорана Јаковљевића, пароха у Осечини, генерација се окупила на четврти по реду генерацијски сусрет.

Тим поводом разредни старјешина Високопреосвећени митрополит дабробосански Господин Хризостом служио  је свету архијерејску Литургију у храму Вазнесења Господњег у Осечини. Њему су саслуживали протојереји-ставрофори Горан Терзић из Рудог и Чедомир Арамбашић из Шипова, протојереји Исак Кисин из Колумбуса, САД,  и Зоран Јаковљевић из Осечине, јереји Небојша Ђокић из епархије браничевске и Славољуб Моравац из Новог Града и ђакона Милоша Илића из Братунца. За пјевницом је пјевао протојереј Мириславко Веселиновић из Кокора код Прњавора.

Након свете литургије одслужен је помен за упокојене генерацијске колеге: епископа Антонија Пантелића, јеромонаха Григорија Ангелов-а, јереја Зорана Јовића,  те слуге божије Јована Џолића и Константина Радунковића.

У сали ЦО-не Осечина митрополит Хризостом одржао је час разредног старјешине, а након тога је одржан свечани ручак.


Извор: Митрополија дабробосанска