Type Here to Get Search Results !

Ђаконска хиротонија у краљевачком Саборном храму

 

У недељу 3. по Духовима, 14. јула 2024. године, Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит жички Господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном Храму Светог Саве у Краљеву. Митрополиту су саслуживали  протојереј-ставрофор Љубинко Костић, протојереј Дејан Радмилац, јереј Милован Вучковић, као и братство Храма Светог Саве. Литургији је присуствовала и игуманија Манастира Каменац, мати Марина.

У богонадахнутој беседи Митрополит Јустин говорио је о проблему палог човека који, удаљивши се од Бога, све своје снаге усмерава на оно што је пролазно – борбу за опстанак. А Господ каже у данашњем Јеванђељу: ,,Иштите најпре Царство Божије и правду његову и све остало ће нам се додати.“ Видимо да су светитељи трудећи се да достигну Живот Вечни, добили од Бога све што им је потребно за овоземаљски живот, истакао је Митрополит Јустин.

Црква Христова данас је постала богатија за још једног трудбеника на Њиви Господњој. На Светој Литургији Митрополит Јустин рукоположио је вероучитеља Димитрија Радмилца из Краљева у чин ђакона.

У наставку Свете Литургије уследило је причешћивање Светим Тајнама Христовим.


Извор: Епархија жичка